kans

Huidige vorm van taxi wordt te duur en sociale mobiliteit staat onder druk. Nieuwe intreders zoals Uber laten zien dat het anders kan.

 

oplossing

Een taxi-concept dat slim gebruik maakt van een goedkopere auto, studentchauffeur en overhead (telefooncentrale etc.) vervangt door een app.

 

resultaat

Een gele taxi dat 50% goedkoper rijdt dan de concurrent. Het beste werkervaringsconcept van Nederland.

 

diensten

Marktonderzoek, conceptontwikkeling, positionering, visuele identiteit, testen en valideren.

 

kans

een ontwrichtende mobiliteitsmarkt

De mobiliteitsmarkt is een van de industrieën waarin nieuwe initiatieven als Uber de markt ontwrichten en laten zien dat er andere vormen van mobiliteit mogelijk zijn. Een andere beweging is dat de overheid zich steeds verder terug op openbare OV lijnen en de sociale mobiliteit van studenten, ouderen en gehandicapten onder druk staat. Brookhuis Taxi en Baan Taxi vonden dat dit anders moet en anders kan.

 

 

oplossing

het gele antwoord

Drie jaar geleden zijn we in opdracht van Brookhuis Taxi en Taxi Baan gestart met de conceptontwikkeling van SmartCab. Het eerste prototype bestond uit een Volkswagen UP en een werkloze jongere als chauffeur. Drie jaar later rijdt SmartCab met bijna 20 taxi’s en +/- 80 medewerkers rond in Twente, gaat het klantcontact en het bestellen bijna helemaal digitaal en werken we aan de ambitie om uit te breiden in de rest van Nederland. 

resultaat

50% goedkoper

SmartCab ontwikkelt zich voortdurend door. De uitdaging is continu om een zo laag mogelijke prijs te realiseren zodat taxi betaalbaar en bereikbaar blijft voor zoveel mogelijk mensen. In de eerste fase werd SmartCab ingezet als werkervaringsproject en werd het al snel een van de meest succesvolle werkervaringstrajecten van Nederland. Later werd er steeds vaker gewerkt met studentenchauffeurs en is een app ontwikkelt om de telefooncentrale te vervangen. Uiteindelijk is SmartCab gemiddeld 50% goedkoper!

INC begeleid het innovatieproces en werkt structureel aan het verbeteren van de klantervaring van SmartCab.